2017. november 9., csütörtök

Könnyen érthető kommunikáció – Könnyen érthető élet

Az internet szerves része életünknek, mindennapjainknak. Az internetet használjuk ügyintézésre, kommunikációra, időtöltésre a hírolvasástól kezdve a játékokig. Számos információ birtokába juthatunk pillanatok alatt az internet segítségével.

Napjaink egyik legnagyobb információs színtere az internet. Ha valamire kíváncsiak vagyunk a keresőbe beírunk egy címszót és másodpercek alatt megannyi tartalom tárul elénk. Egyszerűnek tűnik, ugye? De vajon mindenkinek elérhető ez a tartalom? Például, ha nem könnyen érthető?

Mi van akkor, ha valaki nem jut hozzá az információhoz?

A kék lényege, szemlélete is ebben látszik megfogalmazódni: az információt kell elérhetővé tenni mindenki számára, hiszen ha valaki információ birtokában van, tájékozott, tud döntést hozni, így egy személynek van önrendelkezése ez pedig az társadalmi részvételt teszi lehetővé.

Számos külföldi honlapon olvashatunk könnyen érthető tartalmakat. Ilyen pl. 8 Sidor a svéd hírportál, ahol 8 témakörben olvashatjuk el a legfrissebb híreket. Hurraki szótár célja a fogalmak könnyen érthető leírása. (További oldalak megtalálhatóak az oldalsávokban)

A magyar könnyen érthető oldal Könnyen érthető kommunikáció – Könnyen érthető élet, melynek főszerkesztője Gönczi Rita.


Egy szép letisztult honlap tárul elénk. A honlap logója és neve alatt, egy kék sávban az alábbi címszavakra kattintva olvashatunk tovább: hírek, konyha, elmélet, kék kiadványok, szótár, kutatás, csapat, Gönczi Rita.
A hírek között a legújabb könnyen érthető kommunikációval kapcsolatos eseményekről, történésekről, megjelent írásokról, kiadványokról olvashatunk.
Az elmélet gomba kattintva könnyen érthető leírást kapunk a KÉK fogalmáról, elméletéről, módszertanáról.
A kiadványok között a bántalmazás, cselekvőképesség, egészség, háztartás, jogszabályok, utazás, vallás kategóriákban találunk könnyen érthető kiadványokat.
Szótárt is találunk az oldalon, amelyben még csak két tucatnyi szó található meg.
A konyha részben recepteket találunk különböző kategóriákban.
Az oldalon a csapat, az oldal készítői, szerkesztői is bemutatkoznak. A holnap főszerkesztőjéről Gönczi Ritáról, az ő életrajzáról, munkásságáról is találunk egy szemléletes oldalt.

Könnyen érthető kommunikáció – Könnyen érthető élet honlapot egy nagyon alapos és jól kigondolt oldalnak találom. Remélem ez az oldal mozgatórugóvá válik és évek múlva sok ehhez hasonló honlapot olvashatunk magyarul, könnyen érthetően.


Írta: Turuc Roxána

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tisztelt Olvasók!

Szeretettel üdvözlünk minden kedves látogatót a KÉK magyar nyelvű oldalán. A blogunkon megtalálsz, minden olyan hasznos és érdekes informá...

Események